Tips

Kies uw doek overeenkomstig het gebruik

Om te weten welk doek u moet kiezen, bepaalt u eerst waarvoor u het gaat gebruiken. Hieronder volgen twee voorbeelden om u te helpen bij uw keuze.

Regelmatig gebruik:

U maakt gedurende het hele jaar regelmatig gebruik van uw zonwering. In dat geval is het aan te raden voor een in de massa geverfd acryldoek van 300gr/m² te kiezen. Dit type doek vindt aantrek bij zowel particulieren als bedrijven vanwege de bestendigheid en het technisch karakter dat volledig is aangepast aan veelvuldig buitengebruik. (duurzaamheid van de kleuren, waterdicht en antivuil behandeling, sterkte van de vezel ... )

Het doek van 300 gr (bijv. Orchestra van Dickson) is de garantie voor een optimale bescherming tegen zonnestralen en een waarborg voor een doek met een lange levensduur onder alle weersomstandigheden. Voor een meer decoratieve uitstraling kunt u een keuze maken uit de subtiele en gekleurde motieven die zijn verkregen door de jacquardweeftechniek, die als eerste door Dickson is toegepast (assortiment Opéra).

Intensief gebruik:

Rolt u bij de minst geringste zonnestraal uw zonnescherm uit en brengt u veel tijd onder uw zonnescherm door om te ontspannen of juist te werken? Kies dan voor een in de massa geverfd acryldoek van 360gr/m². Deze doeken bezitten uitzonderlijke eigenschappen: afstoting van warmte en verzachting van het zonlicht; optimale bescherming tegen UV straling, ongeëvenaarde weerstand tegen wrijving en scheuren ... Alle eigenschappen die men mag verwachten van een kwaliteitsproduct.

Voor permanente installatie van het zonnescherm, waarbij waterdichtheid het vereiste criterium is (boetiek, winkel) adviseren wij een in de massa geverfd, éénzijdig gecoat, acryldoek (bijv. de MAX van Dickson). Dit doek verenigt duurzaamheid van kleuren en maximale weerstand tegen weer en wind.

 

Uw zonwering in goede staat houden

U zult des te meer profijt hebben van uw zonwering wanneer u deze op de goede manier gebruikt. Hieronder volgen enkele aanwijzingen voor alledaags gebruik.

De armatuur van uw zonwering moet op een dusdanige manier bevestigd zijn dat wanneer het doek volledig is uitgerold, er geen wrijving plaatsvindt. Bij veel wind dient u het zonnescherm niet uitgerold te laten. Bij lichte regen kunt u het zonnescherm uitgerold laten, maar u moet vermijden dat het natte doek voor een langere tijd opgerold blijft. Indien u het natte doek heeft opgerold, moet u het, zodra dit mogelijk is, weer uitrollen om het doek te laten drogen.

 

Regelmatig onderhoud :

Maak uw zonnescherm vrij van stof en oppervlaktedeeltjes door middel van stofzuigen, wegblazen, kloppen of borstelen.

In de winter

Om vervuiling van uw zonwering zolang mogelijk tegen te gaan, wordt het ten sterkste aanbevolen om het onder een dakgoot te plaatsen of een beschermingsluifel aan te brengen. Kies voor een zonnescherm met een cassettesysteem voor optimale bescherming gedurende het hele jaar.

Nieuw doek

Wanneer u een gloednieuw zonnescherm wilt of wanneer u van kleur of motief wilt veranderen, kunt u denken aan het plaatsen van een ander doek. Vraag het aan uw verkoper, die u een nieuw doek zal aanbieden in de kleur en het motief van uw keuze en in de exacte afmetingen van uw zonnescherm.